The Maze закрива сезона с благотворителен концерт на сборна формация от легендарни музиканти на Добрич

На една сцена ще видим музиканти от Валяк, Silence, Gotha G., Алегория и др. Със събраните средства ще се подпомогне операцията на тригодишния Боби от Добрич.

The Maze закрива сезона с благотворителен концерт на сборна формация от легендарни музиканти на Добрич

С благотворителния концерт "Подай ръка на Боби" ще закрие сезона рок клубът на Добрич - The Maze (под фонтана). Той ще се проведе в петък, 3 юли, с начало 20.30 часа. Входът е 5 лева, като цялата събрана сума ще се дари на тригодишния Божидар Сапунджиев. За целта ще бъде поставена и дарителска кутия, в която всеки ще може да добави според възможностите си още средства. Малкият Боби е с диагноза акушерска пареза на лявата ръка. Правена му е операция в България, но за съжаление неуспешна. Шансът му да има две пълноценни ръце е операция в Турция. Тя обаче струва 15 000 лева - непосилна сума за неговото семейство. С помощта на дарители операцията може да се осъществи. Ако тя не се извърши, лявата ръка на Боби ще остане къса и тънка, с ограничено движение, а това ще доведе и до гръбначно изкривяване.



Заради добрата кауза и като за последно преди септември от Тhe Maze са подготвили нещо уникално. Началото ще поставят ученически рок групи от Добрич от 20.30 часа. След тях на сцената ще видим едни от най-големите имена на добричката музика - легенди от култови банди от последните две десетилетия ще заформят сборна формация. Имената в нея са достатъчна гаранция за нещо грандиозно в петъчната нощ - китаристът Георги Илиев, познат ни от Валяк и The GOLDEN Project, Милен Томов - басист на Пета инвалидна бригада, Валяк и Silence, настоящият барабанист на известната група "Фанданго" добричлията Ицо Коев, китаристът Венцислав Николов от познатите на всички ходили на концерти в младежкия през втората половина на 90-те "Алегория", Anarcho Revolt и ОхОО (Още по-остра олигофрения), новата генерация ще бъде представена от Петър Недялков - басист на Gotha G., September 8th и Pearls & Stones. Вокалисти ще бъдат Георги Тенев, изпял най-големите хитове на Silence, по настоящем в Pearls & Stones и най-младият член на тази престижна компания - красивата и талантлива певица от Добрич Ралица Дънкова.