Близо още 900 лева събраха за Алекс две великденски инициативи

Близо още 900 лева събраха за Алекс две великденски инициативи
Великденските празници донесоха много светлина за 4-годишната Александра Маркова от Добрич, която се нуждае от лечение в Израел. В банковата сметка на детето постъпиха нови 884 лева от две инициативи.

662 лева бяха събрани на благотворителен базар, посветен на Цветница и Великден. Базарът се проведе в магазин СВА в Дома на книгата, в него активно се включиха педагози и медицински сестри от детските ясли в Добрич.

 

222 лева пък бяха набрани по време на благотворителен концерт, който се проведе непосредствено преди празниците в Крушари. Той бе организиран от местното читалище "Йордан Драгнев". На сцената се представиха талантливите танцьори от младежкия ансамбъл "Златна Добруджа" с главен художествен ръководител Коста Георгиев. Много аплодисменти предизвикаха и изпълненията на Мирослав Марков - брат на Александра, и Ралица Димитрова, която е родом от Крушари.  


Това са поредните суми, които постъпват по банковата сметка на Александра в рамките на Великденските празници. Припомняме, че 1 000 лева дари Регионалната нотариална колегия във Варна, а 500 лева постъпиха от спортния благотворителен търг, организиран от колегата Руслан Йорданов. До момента за първия курс на лечение в Израел на малката Алекс са набрани почти 24 500 лева.

 

Тече усилена подготовка за поредната благотворителна проява в рамките на кампанията "Да протегнем на Алекс ръка!" - концерт с участието на поп звездата Миро. Той ще се състои на 30 април от 18 часа в Летен театър. Покани могат да бъдат закупени на касите на ВиК - срещу фронт-офиса на НАП, в ЦКБ, на Кооперативен пазар, в ЖК "Балик" и в магазин "Бои и лакове", в офиса на в. "Нова добруджанска трибуна" и на втория етаж на читалище "Йордан Йовков". Цената на входа е 5 лева.

 

Банковата сметка на Александра Маркова е:
IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740 в евро, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+