Хиляда стават скоро студентите на Висше училище по мениджмънт в Добрич

С преобразуването на Висше училище Международен колеж във Висше училище по мениджмънт броят на студентите ще се увеличи.

Хиляда стават скоро студентите на Висше училище по мениджмънт в Добрич

Седалището на университета вече е във Варна, но това няма да се отрази на дейността му в Добрич, обясни ректорът доц. д-р Тодор Радев. Висше училище по мениджмънт е регистрирано във Варна, защото там разполага със собствена база, което се изисква за преобразуването. Във Варна и в София ще се развиват основно магистърските програми и бакалавърското обучение по софтуерен инженеринг. В Добрич ще продължи да се извършва обучението по специалности, свързани с туризъм, хотелски мениджмънт, ресторантьорство, международен бизнес.


ВУМ е най-доброто бизнес училище в България и е в ТОП 300 в света по 4 международни рейтингови системи, обясни ректорът доц. д-р Тодор Радев. Именно това е причината в Добрич да има много чуждестранни студенти от цял свят. След преобразуването на колежа, всички чужденци, избрали университета, ще продължат да идват да следват в нашия град. Нови 5 държави за първи път ще имат студенти в Добрич тази есен - сред тях студентка от Сейшелските острови.

Близо 600 са били всички студенти в Добрич през изминалата учебна година. Въпреки че седалището на университета вече е във Варна, броят им няма да намалява, а напротив - ще се увеличава. Според новата акредитация Висшето училище по мениджмънт има право да обучава до 2000 студента. Около половината от тях ще бъдат в Добрич, тоест очаква се до няколко години студентите тук да достигнат 1000, обясни доц. д-р Тодор Радев.

Запазват се и всички работни места в Добрич. Университетът, заедно със съпътстващите му дейности - ресторант, туроператорска фирма, гимназия "Райко Цончев", осигуряват работа на над 150 висококвалифицирани специалисти. Това прави колежът един от големите работодатели в региона.