Окръжен съд глоби свидетел, станал причина за отлагане на дело за грабеж

Окръжен съд глоби свидетел, станал причина за отлагане на дело за грабеж
Окръжен съд – Добрич, наложи глоба от 100 лв. на редовно призован свидетел, чието неявяване стана причина за отлагане на наказателно дело за грабеж срещу 28-годишните близнаци Ивелин и Радослав Ат. Манолови от Добрич. В призовката му за следващото съдебно заседание ще бъде посочено, че при ново неявяване без уважителна причина, ще бъде доведен принудително.

Държавното обвинение и адвокатът на подсъдимите държат на разпита на свидетеля, помогнал на пострадалата от престъплението, за което се води делото.

Ивелин е подсъдим по обвинение за това, че на 19.06.2008 г. при условията на опасен рецидив, в съучастие с Радослав, като извършител, се опитал да отнеме дамска чанта и вещите в нея, всичко на обща стойност 211 лв., от добричлийка с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил сила и като деянието е останало недовършено по независещи от него причини.

На Радослав е повдигнато обвинение, за това, че на 19.06.2008 г. при условията на опасен рецидив, в съучастие с Ивелин, като помагач, умишлено е улеснил опита за отнемане на същите чужди движими вещи на обща стойност 211 лв. от добричлийка, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини.

Днес съдът разпита повторно пострадалата и свидетел, който й се притекъл на помощ. По искане на защитника на подсъдимите те трябваше да опишат придвижването си преди и след инцидента по кадастрална карта.

Съдът разпита и майката на Ивелин и Радослав.

Съдът задължи Окръжна прокуратура – Добрич, ако разполага с информация за задържането на подсъдимите в Република Румъния след инцидента, да я предостави за следващото съдебно заседание. То е насрочено за 20.05.2011 г.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+