Полският посланик ще посети Добрич

Полският посланик Лешек Хенсел и Кметът Детелина Николова ще бъдат официални гости на музикално–поетична среща в Добрич.

Полският посланик ще посети Добрич

Негово Превъзходителство Лешек Хенсел ще посети Добрич и ще бъде гост на музикално-поетична среща, посветена на творчеството на папа Йоан Павел Втори. Полският посланик пристига в областния град за първи път от началото на своята дипломатическа кариера в България. Той ще бъде приет от Кмета Детелина Николова.


 

Музикално–поетичната среща ще се проведе на 30 април от 11.00 часа в регионална библиотека „Дора Габе”. Тя се организра от полското културно–просветно дружество в Добрич и в нея ще вземат участие детският хор „Маестро Захари Медникаров” и формация „Мистика”.  В  музикалната програма  ще прозвучат Христос Воскресе, Stabat Mater-I част, Тебе поем, Херувимска, Молитва, Аве Мария. Поезията на папа Йоан Павел Втори със светското име Карол Войтила ще бъде представена на български. Ще прозвучат стиховете „Мислейки родина…”, „Изворът”, „При кладенеца в Сихем”, „Песен за блясъка на водата”-откъс, „Римски триптих”- откъс, „Станислав” и др.