Милена Стоянова ще оглави ОИК Добрич

Днес се проведоха консултации с упълномощени лица на парламентарно представените партии и коалиции от 43-то Народно събрание за избор на състав на общинска избирателна комисия.

Милена Стоянова ще оглави ОИК Добрич

Кметът Детелина Николова припомни, че съставът комисията в Добрич трябва да е от 11 души, като съотношението между партиите и коалициите по решение на ЦИК е следното: за партия „ГЕРБ“ – трима членове, за коалиция „БСП - Лява България“ – двама, и за останалите шест – по един.


Никой не оспори единствено предложението на ГЕРБ Общинската избирателна комисия да бъде оглавена от юриста Милена Стоянова. „За“ гласуваха всички 8 пълномощници. За останалите двама души от ръководния състав – зам.- председател и секретар не беше постигнато споразумение.

Централната избирателна комисия ще трябва да се произнесе и за двама от членовете на ОИК, защото бяха предложени общо 13, а не 11.

С отделни кандидати се явиха ВМРО и НФСБ, които в рамките на коалиция Патриотичен фронт имат право на един член в комисията. Представителите на коалиционните партньори сами дадоха изборът в ръцете на ЦИК.

От ДПС заявиха, че внасят възражение до ЦИК за отреденото им едно място в общинската комисия. Те искат две места или поне компенсация със секретарското кресло.

Протокол от консултациите ще бъде изпратен утре в ЦИК за назначаване на общинската комисия.