Мая Димитрова е кандидатът за кмет на Добрич от БСП

Тя ще води и листата на социалистите в града, съобщи Росен Карадимов – председател на областното ръководство

Мая Димитрова е кандидатът за кмет на Добрич от БСП

На среща с журналисти днес бяха представени номинираните на конференция на БСП днес кандидати за кметове в общините на област Добрич.Имаме силни послания, имаме алтернатива, която да предложим – не се крием зад независими кандидатури, тъй като смятаме, че политически дойде времето БСП да предложи ясна алтернатива по отношение на Добрич и в лицето на Мая конференцията видя човекът, който може да олицетворява този тип политика“, заяви Карадимов.


Той поясни, че битката за Добрич е „да не позволим мнозинство на ГЕРБ“. Разчетите на социалистите показват, че втори тур за кметското кресло в областния град е напълно възможен. Те се стремят към пробив в Добрич и Каварна.

Мая Димитрова е председател на ОбС на БСП и заместник на областния съвет на партията. Тя е завършила машинно инженерство, икономика и мениджмънт и право. Работи като адвокат на свободна практика. Общински съветник в ОбС Добрич.


В близък план - Росен Карадимов и Нина Ставрева

Нина Ставрева е кандидат за кмет и водач на листата в Каварна. Магистър е по аграрна икономика и педагогика. Лицензиран оценител на земеделски земи и недвижими имоти. От 1997 година работи в Професионалната земеделска гимназия "К. Тимирязев" в Каварна като учител по икономически дисциплини. Членува в БСП от 2007 година. Тя е общински съветник, председател на Постоянната комисия "Духовни дейности - образование, култура и проблеми на младежта".


Нина Ставрева, Валентин Димитров и Тодор Петков

Валентин Димитров е кандидатът на БСП за кмет на Ген. Тошево. Той е на 36 години, завършил е Стопанската академия в Свищов със специалност индустриален мениджмънт, работи като финансист в община Ген. Тошево. Водач на листата там ще бъде настоящият кмет Димитър Михайлов. 

Тодор Петков е кандидатът за кмет на община Добричка. Той е на 58 години, завършил машинно инженерство в Русе и стопанско управление в София, 14 години е бил секретар на община Добричка и почти 4 години – зам.-кмет.


Георги Тодоров ще се бори за кметското място в Шабла. Водач на листата там е д-р Йорданка Стоева.

В Балчик БСП за втори път ще подкрепи настоящия кмет Николай Ангелов.

Досегашният кмет на Тервел Живко Георгиев е кандидатът на БСП за още един мандат в тази община. Той е и водач на листата за общински съветници.


Проф. Светла Бъчварова, Росен Карадимов, Нина Ставрева

За кмет на Крушари социалистите издигат Злати Киров – председател на общинската партийна структура там. Киров е кмет на общината в мандат 2005 – 2007 г. Преди това трупа административен опит като неин заместник-кмет в периода 2003 – 2005 г. Към настоящия момент той е общински съветник в Крушари.  Роден е през 1955 г. и има висше педадогическо образование. Директор на ОУ "Васил Левски", с. Телериг.

Листите за съветници тепърва ще се редят, затова и няма номинирани водачи за част от общините. Имената на номинираните трябва да бъдат утвърдени на Национален съвет на БСП утре.

Зорко ще бъде следено поведението на ГЕРБ в общините Тервел и Добричка, заяви още Росен Карадимов.