Певци от Тошево - с престижни награди от национални фестивали

В края на август представители на тошевската музикална школа за пореден път доказаха, че талантът, съчетан с отдаденост и постоянство, неминуемо дава своите резултати, съобщават от добруджанската община

Певци от Тошево - с престижни награди от национални фестивали

Доказателство за това са първите награди, с които се върнаха Вокална група „Бялата лястовица”, Кристина Христова и Борис Байчев от национални фестивали.



От 28 до 30 август  в град Несебър за осемнадесети  път  се проведе Национален поп-рок фестивал под патронажа на кмета на общината Николай Димитров. За поредна година в престижната музикална надпревара участие взе Кристина Христова. Завладяващият глас на Криси не остана незабелязан от журито и тя очаквано спечели първо място в ІІІ възрастова група, като наградата й включва запис на песен в Българско национално радио и професионален микрофон от музикална къща „ФАКТОР”.

Изпълненията на фестивала се оценяваха от компетентно жури в състав: Мая Райкова – продуцент на българска поп-рок и джаз музика в БНР; Веселин Тодоров – създател и композитор на група Фактор; Иван Лечев – музикант група ФСБ и Звездомир Керемидчиев – музикант група Ахат.

На  29 и 30 август, Вокална група „Бялата лястовица“ при НЧ „Светлина – 1941”, с художествен  ръководител  Любомир Чимширов  участва в Деветото издание на фестивала на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце”, Кюстендил 2015 г. Шлагерният квартет, спази традицията да се връща с призово място от всеки фестивал, в който участва, като този път завоюва първа награда в раздел „Шлагерни песни”. Те завладяха публиката с изпълненията на песните „Мене ми се жени, мамо”, „Пак е лято” и „ До утре”. Фестивалът се организира от Община Кюстендил, читалище „Братство 1869” и Информационен център Европа директно – Кюстендил.

Във  фестивала ежегодно вземат  участие състави от цяла България. Те се оценяват от 7-членно жури – композитори и музиковеди, с председател – композиторът  проф. Панайот Панайотов.


ВГ "Бялата лястовица"

В края на лятото още един талантлив младеж от Генерал Тошево спечели първа награда, този път от реномирания музикален форум „Речни ноти”, който се провежда в добруджанската община Тутракан. На четиринадесетото издание на фестивала Борис Байчев грабна наградата на детското жури, което се състоеше от участници, печелили Гран при на конкурса назад в годините.


Борис Байчев