Атанас Атанасов е кандидатурата на „Атака“ за кмет на Добрич

Подкрепа за него изразиха днес представителите на още 3 политически партии и гражданска формация: областният координатор на Зелената партия Пламен Първанов, Георги Иванов – областен координатор на Българска левица, Румян Камбуров – ръководител на местната структура на Комунистическа партия на България и неговият заместник Енчо Енчев, и обществениците Драгомил Георгиев и Илиян Колев.

Атанас Атанасов е кандидатурата на „Атака“ за кмет на Добрич



Народният представител Калина Балабанова представи кандидатът за кмет и водач на листата за общински съветници в Добрич Атанас Атанасов. Тя припомни, че като общински съветник в настоящия мандат, Атанасов е „основният фактор в общината, който спъва всякакви далавери, които се опитват да прокарват там“. Тя припомни само последната му битка за Тролейбусен транспорт, чието развитие е на етап досъдебно производство за нанесени щети на общината за над 300 000 лв. 

Атанас Атанасов е с висше образование - специалност „счетоводство и финанси“, бизнесмен, член и основател на Българо-руски бизнес клуб и пастпрезидент на Лайънс клуб – Добрич.


Атака“ ще се яви с пълна листа за общински съветници на предстоящите местни избори, в която ще присъства широк спектър от специалисти от всички сфери на обществения живот, съчетавайки опита на хората изградили Добрич с енергията и ентусиазма на младото поколение добричлии, заяви Атанасов. Обединяващото между представителите на различните формации, които се регистрират за изборите заедно с Атака, е желанието да обърнат пирамидата на управление в Добрич и да разчупят леда на замръзналия обществен и стопански живот на града, като регионът намери своето достойно място на картата на България и Европа.


Промяната на статуквото е в основата на подкрепата на Зелената партия, заяви Първанов, който припомни близките позиции на Зелената партия с Атака срещу НАТО и ЕРП-та и монопола, против добива на шистов газ и овладяването на подземните богатства от частни фирми, за одържавяване на стратегически отрасли в икономиката. Тази промяна е и в основата на подкрепата на Българската левица.


Драгомил Георгиев заяви, че се включва в екипа на Атанас Атанасов, за да може натрупаната мъдрост и идеи, които носи, да бъдат реализирани в сериозни позитивни промени в живота на младите хора, за да се образоват на ниво, да останат и да се чувстват комфортно и уютно в Добрич. Той залага на опита на Атанасов за икономическото развитие на града.


Промяната на статуквото трябва да бъде една народополезност, заяви Камбуров. Той е уверен, че обединението в този формат ще позволи осъществяване на дело на интересни нови идеи.


Атанас Атанасов призова на дебат по важните теми от обществения живот останалите кандидати в кметската надпревара. Той заяви, че ще търси позитивното, устоявайки себе си в предстоящата кампания. Атака няма да изневери на себе си и ще заложи на срещите с граждани. В програмата им няма да бъде пропуснат нито един сектор от обществения живот.


„Повечето от обявените вече кандидати за кметове на Добрич ще се явят проформа на предстоящите местни избори и няма да работят фронтално за смяната на досегашното управление. Това е битка за град Добрич и няма как да останем безразлични към рецидивите в сегашното управление“, обобщи решението си отново да се кандидатира за кмет Атанас Атанасов. Според него вотът не предрешен и обединението около Атака ще даде всичко от себе си за промяна. Необходима е последователност и упоритост да вървиш по верния път.