Загинал е най-малкият син на Кадафи

Бомбардировка на НАТО е убила най-малкият син на Муамар Кадафи, обяви правителствен говорител. Загиналият е Сейф ал Араб, който се е намирал във вила собственост на семейството. По същото време в сградата се е намирал и Муамар Кадафи, но той не е наранен.

Загинал е най-малкият син на Кадафи

Според говорител на либийското правителство освен Сейф ал Араб при бомбардировката са загинали и трима от внуците на полковника.

 

Говорител на НАТО потвърди за бомбардировката, без да отрича за жертвите от семейството на Кадафи. По думите му самолетите на Алианса в сградата е имало команден център и затова е била атакувана.„Всички цели на НАТО са военни. Ние не се целим в хора и цивилни”, категоричен бе генерал Чарлз Бушар. „Съжаляваме за загубите на всички човешки животи, особено, когато жертви са цивилни, подчерта Бушар.

 

"Това, на което сме свидетели, е законът на джунглата", каза говорителят. "Сега вече е ясно на всеки, че това, което се случва в Либия, няма нищо общо със защита на цивилните. Това е директен опит да бъде убит лидерът на страната.", заяви от своя страна говорителят на либийския режим.

 

Либийски служители завели журналисти до къщата, която била поразена най-малко от три ракети. Покривът е срутен на няколко места. Сейф ал Араб, на 29 години, студент в Мюнхенския технически университет. Според Ройтерс той е имал съвсем малка роля в управлението на Либия.

 

Припомняме още в началото на бомбардировките бе обявено, че при атака срещу резиденцията на Кадафи в Триполи е загинал Хамис Кадафи, син на полковника, командващ елитни бойни части лоялни на режима, малко по-късно новината бе опровергана.