Rhino Bucket с концерт в Каварна на 6 май

Празникът на Каварна - 6 май традиционно ще бъде отбелязан с богата културна програма.

Rhino Bucket с концерт в Каварна на 6 май

Денят ще започне в 9.30 ч. с празнична литургия, отслужена в църква „Свети Георги”.  В 10.45 ч. ще бъде официалното откриване на новата административна сграда на Община Каварна. Тържественият концерт с участието на Илия Луков, Веселин Маринов и фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне”-Каварна ще започне в 11.30 часа на площада пред читалище „Съгласие”. В 13.00 ч. пред Спортна зала „Олимпиада” ще състои изложба на Международната организация „Каракачанско куче”, която гостува за втора поредна година в Каварна.


 

Кулминацията на програмата ще бъде концертът на легендарната американска група Rhino Bucket, който ще започне в 21.00 часа в центъра на Каварна. Входът е свободен за всички.

 

На 7 май от 9.30 ч. започва Държавното първенство по маратон и Трети маратон „Каварна 2011” с награден фонд 70 000 лева. Очаква се в него да се включи посланикът на САЩ у нас Негово превъзходителство Джеймс Уорлик, а стартът тази година ще бъде даден лично от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.