Реформаторите обжалват решението на ОИК в ЦИК

Михаел Игнатов - заместник областен координатор на ПП "Движение България на гражданите", част от Реформаторския блок, счита, че решението на общинската избирателна комисия е формално и в него липсват мотиви, факти и доказателства.

Реформаторите обжалват решението на ОИК в ЦИК

Затова той обжалва решението на ОИК - Добрич в ЦИК.


Припомняме, че общинската комисия определи жалбата му за неоснователна. В заявлението на ПП "Движение България на гражданите" се посочваше, че кметът Детелина Николова използва пресслужбата на Община град Добрич за изявление по повод канидатирането й, като по този начин използва безплатно публичен административен ресурс, което е нарушение на Изборния кодекс. Според ОИК обаче в случая няма нарушение. Една от причините е, че предизборната кампания все още не е започнала.

В жалбата към ЦИК се посочва, че "изявление за нечия кандидатура за кмет е вид агитация, която е извършена извън предизборната кампания и е нарушение на ИК".

От "България на гражданите" считат, че пресслужбата на общината не трябва да обслужва кмета, а общината и искат от ЦИК да отмени решението на ОИК - Добрич и да постанови ново.