Детелина Николова открива учебната година в две детски градини, ясла и училище

Детелина Николова ще открие новата учебна година на 15 септември в Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", както и в ЦДГ 23 и Детска ясла 6 - реновирани след наводнението. Кметът на Добрич днес в 16.00 часа ще открие новата учебна година в ЦДГ 24, също реновирана след наводнението.

Детелина Николова открива учебната година в две детски градини, ясла и училище

На 15 септември 2015 година училищния праг в град Добрич ще прекрачат 820 първокласници, съобщават от Община Добрич. Всички малчугани, които за първи път ще чуят училищния звънец, ще получат от кмета на Добрич детската книжка „Добрич - моят роден край“ с лично поздравление. 



В повечето училища учебната година ще бъде открита в 9.00 часа, с издигане на националния флаг и химна на Република България.

През учебната 2015/2016 година целодневните детски градини ще посрещнат за първи път 548 деца в 23 групи. В общинските училища ще се обучават над 8 250 ученика в 365 паралелки и групи. Държавният план за прием на ученици след завършен седми клас и след завършено основно образование в общинските училища е изпълнен.

Ремонтите в учебните заведения приключиха навреме. В училищата са ремонтирани отоплителни инсталации, физкултурни салони, санитарни възли, спортни площадки и съоръжения. Извършена е хидроизолация на покриви, обновяване на фасади, подмяна на дограма, подови настилки  и бояджийски ремонти  на стойност над 330 хил. лв. Ремонтните дейности в ЦДГ № 23 и ЦДГ № 24, пострадали от наводнението през 2014 г., също приключиха в срок. Възстановяването  на сградния фонд дава възможност за нормално протичане на възпитателно-образователния процес и благоприятни условия за отглеждане  и възпитание на децата.

В общинските училища и ЦДГ са създадени отговарящи на нормите санитарни и хигиенни условия за безопасно обучение.

Закупени са и са доставени навреме необходимите учебници и учебни помагала за учениците от първи до седми клас и за подготвителните групи от детските градини и училищата на стойност около 250 хиляди лева.

Община град Добрич изказва своята благодарност на всички училищни ръководства, педагози, служители и родители за проявената съпричастност в решаване на основната ни задача - добричките деца да се обучават, възпитават и да получат модерно и качествено образование.