1038 ученици в община Генерал Тошево очакват първия звънец

Всички учебни заведения и детски градини на територията на община Генерал Тошево са готови да посрещнат децата и учениците за новата учебна 2015/2016 година.

1038 ученици в община Генерал Тошево очакват първия звънец

По данни на Отдел “Образование, младежки дейности спорт” в общинска администрация, 1038 ученици ще влязат в класните стаи през първия учебен срок. От тях 113 са първокласниците, като очаквано най-голям е техният брой в двете общински училища в града – СОУ „Никола. Й. Вапцаров” и ОУ „Христо Смирненски”.



През летния сезон в училищата, където е необходимо, са извършени освежителни и частични ремонти, реновирана е материалната база, в подходящ за съответните дейности вид са приведени работните помещения. Окосени и деакаризирани са прилежащите зелени площи в детските градини. Учебно-възпитателните средища са финансово стабилни. Обезпечени са кадровите потребности по различните предмети. В момента е в ход процедура по избор на доставчик на горива за отоплителните нужди през зимния сезон.  

Значителна част от финансовия ресурс на общината се инвестира в предучилищната и училищната сфери. Добра практика се оказват и проектите с европейско финансиране, които администрацията съвместно с педагогическите екипи реализират в продължение на няколко години. Усилено се работи за това образованието да бъде достъпно и качествено и за децата от малцинствените групи.