Талевци създават собствена ученическа телевизия

И през настоящата учебна година СОУ „Димитър Талев“ продължава традицията да провокира учениците си и да им предоставя множество възможности за себеизразяване и развиване на уменията.

Талевци създават собствена ученическа телевизия

Най-новото предизвикателство пред талевци е създаването на локална ученическа телевизия с авторски репортажи и предавания. В първите си медийни стъпки младите журналисти ще отразяват актуалните събития от училищния живот и философията за водене на здравословен начин на живот. Идеите за подобряването на двигателната култура и хранителните навици на подрастващите са в основата на проект GAMES – "Спортът ни прави сплотени" 2014-1-BG01-КА201- 001459, финансиран по програма Еразъм +. СОУ „Димитър Талев“ работи от една година по международния проект и си партнира с училища от  Италия, Словакия, Полша и Литва.



Ученическите предавания ще представят и успели личности, които вдъхновяват с примера си. Лидери и предприемачи от програмата Junior Achievement ще мотивират младите хора да бъдат активни и инициативни, ще ги подготвят да знаят как да реализират идеите си в конкурентна среда.

През новата учебна година СОУ „Димитър Талев“ ще продължи да организира и осъществява инициативи за промотиране на четенето като част от националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността.

И през тази лятна ваканция в училището се извършиха дейности за подобряване на материалната база.  Бяха обновени класните и учителската стаи. Екипът на СОУ „Димитър Талев“ - Добрич приветства завръщането на възпитаниците си и отваря врати за първокласниците, като приканва ученици и родители да се присъединят към празника, от 9 часа на 15 септември, в училищния двор.