Две училища в Каварна откриха учебната година с рок звънци

От днес и в ОУ „Йордан Йовков“ в Каварна ще звучи рок музика, вместо традиционния училищен звънец, както вече трета година се озвучава СОУ „Стефан Караджа“.

Две училища в Каварна откриха учебната година с рок звънци

Системата за музикално озвучаване ще направи учебното заведение по-атрактивно за учениците и педагозите. Началото на учебните занятия ще започват с AC/DC – Thunderstuck, а краят им ще звучи с AC/DC -  T.N.T.



Учениците от СОУ „Стефан Караджа“ също посрещат учебната година с нова придобивка – оборудван кабинет за чуждоезиково обучение с интерактивна дъска. И двете нововъведения са осигурени чрез дарени средства от AES Geo Energy.

Кметът на Каварна Цонко Цонев откри официално учебната година. Гости на тържествата за първия учебен ден бяха заместник-кмета Галя Иванова, Благовест Начев, изпълнителният директор на фирмата-дарител, представители на Общинска администрация и училищни настоятелства.


Община Каварна доказа, че за пореден път спомага за подобряване качеството на образование на учениците и модернизирането на учебните заведения.


Общо 113 първокласници прекрачиха за пръв път училищния праг в община Каварна. Общият брой на учениците в общинските училища тази година е 1341. Седемте целодневни детски градини в община Каварна ще посрещнат общо 500 деца.