Агенцията по храните "погва" Кенар

Българска агенция по храните започва проверка на фирма „Кенар" относно качеството на произвежданите и предлаганите в хранителната мрежа нейни продукти.

Агенцията по храните "погва" Кенар

Проверката е по сигнал на потребител, който преди дни намери хартиен етикет в закупения от него таратор на въпросната фирма. Покупката е направена от супермаркет в центъра на София.


 

Инспекторите от агенцията са се запознали със снимковия материал, предоставен от „потърпевшия", и веднага са започнали работата по изясняване по случая.

„Пострадалият" потребител нескрито изрази своето отвращение и погнуса от тази ситуация и изрази готовност да предостави намерения етикет за изследване.

 

От „Кенар" коментираха, че конкретната ситуация е създадена в резултат на грешка при производството на продукта. От фирмата поясниха, че тараторът с марка „Кенар" се произвежда от фирма - подизпълнител - ЕТ „Палмите - Веселка Попова" гр. Пловдив. Във въпросната фирма са предприети незабавни мерки за проверка на производството, проведен е и допълнителен инструктаж на персонала с цел да се избегнат подобни инциденти.

 

От своя страна „Кенар" ще изтегли от пазара таратора - партида L038 1.15, ще бъде направена проверка на документацията на производителя, както и одит на производството на таратор при производителя от Отдела по управление на качеството към „Кенар."