Изтеглиха жребия на международния турнир Изида къп

Габриела Петкова и Вилияна Вичева ще започнат в международния турнир "Изида къп" за състезатели до 12 години директноот втория кръг, съобщават от пресцентъра на шампионата. Жребият се усмихна на двете представителки на домакините, като им отреди да почиват на старта на надпреварата в Добрич.

Изтеглиха жребия на международния турнир Изида къп

11-годишната Габи ще играе с Ивон Михалева, а Вили чака победителката от мача Дебора Неделчева от България и Тугче Веиш от Турция. При момичетата участват тенисистки от България, Русия, Румъния и Турция. Общо 10 наши ракети ще пропуснат първия кръг, като една от тях е сестрата на Сесил Каратанчева - Габриела. 10-годишното момиче от известната фамилия ще спори за място на четвъртфиналите срещу победителката от срещата Валерия Юшченко от Русия и Вероника Георгиева от България.


При момчетата в Добрич пристигнаха ракети от България, Русия, Германия, Турция и Гърция. Само Станислав Митров и Галин Русев ще пропуснат първия кръг. Жребият си направи малка шега между двама представители на домакините от ТК Изида. Един срещу друг на корта в първия кръг ще излязат Калин Костадинов и Тихомир Тодоров. Томислав Пеев ще срещне Богдан Павел от Румъния, а другият добричлия Денислав Калчев излиза на корта срещу сънародника си Данко Йорданов.

 

Първите срещи от турнира са насрочени за днес - 3 май. Загубилите в първия кръг ще участват в утешителни турнири.