Подменят стълбове, проводници и електромери в Балчик

Екипи на Енерго-Про Мрежи продължават да работят по обекти, предвидени в ремонтната и инвестиционната програма за 2015 г. в Балчик.

Подменят стълбове, проводници и електромери в Балчик

Целта на ремонтите и инвестициите е да се подобри качеството и стабилността на доставяната електроенергия до клиентите на дружеството. След като по-рано през годината на цялата територия, обслужвана от Енерго-Про Мрежи, бяха извършени инспекции на всички съоръжения, сега се извършва тяхното техническо обслужване и планирани ремонти.

Дейностите обхващат съоръжения в различни части на Балчик, като с приоритет са най-уязвимите участъци от мрежата. По ул. "Х. Димитър" електромонтьори на Енерго-Про подмениха стълбове от въздушната мрежа ниско напрежение и монтираха нови, усукани проводници, изработени по съвременна технология, при която отпада използването на изолатори. С новия тип проводник електропроводът е значително по-устойчив на неблагоприятни атмосферни условия.




По улиците "Варненска", "Тунджа", "Люлин" и "Ст. Планина" специалисти на Енерго-Про подмениха и изнесоха електромерните табла на границата на частната собственост. Продължава и подмяната на проводниците от уличните стълбове до обектите на клиентите с нови от усукан тип.

Реконструкцията на електропровода съществено подобрява сигурността и надеждността на електроразпределителната мрежа в района. С изпълнението на тези обекти от ремонтната и инвестиционна програма ще се предотвратят нежелани аварии и ще осигури качествено електрозохранване на домакинствата и фирмите в района.