3 мача в Добрич играе Добруджа на старта на А група

Първият от серията мачове в зала "Русалка" е тази събота, 3 октомври, от 15.00 часа.

3 мача в Добрич играе Добруджа на старта на А група

Три домакински срещи ще изиграят на старта на сезона хандбалистите на Добруджа. Новият сезон в мъжката А хандбална група започва в събота, а участващите отбори са 9.




В първия кръг Добруджа приема Левски (град Левски). Мачът е в зала "Русалка" в Добрич в събота, 3 октомври, от 15.00 часа. Входът за зрителите за домакинските двубои на ХК Добруджа ще бъде свободен и през този сезон.

Първият мач винаги е труден, но трябва да се възползваме от домакинството и да спечелим, целта ни е да започнем първенството с победа, коментира предстоящия мач с Левски Георги Андреев - президент и треньор на ХК Добруджа.

В събота той няма да може да разчита на един от най-добрите си хандбалисти - голмайсторът на последното първенство Джошкун Якубов. Добрата новина е, че единственият контузен състезател на Добруджа ще започне да тренира от следващата седмица и се очаква да видим най-големия талант на добричкия хандбал за последното десетелитие съвсем скоро отново на терена.

Добруджа ще играе пред своите фенове и в следващите два кръга. Във втория в Добрич ще гостува Локомотив (Горна Оряховица), а в третия - другият новак в мъжката А хандбална група Левски (София).

Георги Андреев изрази задоволство от програмата. Серията от домакинства ще ни помогне да навлезем в игрови ритъм и ни дава възможност да натрупаме максимален брой точки в първите кръгове, смята той.

Първото гостуване на Добруджа за сезона ще бъде в 4 кръг - на шампиона Фрегата в Бургас.

Целта пред жълто-зелените в първенството е класиране на финал.

Припомняме, че Добруджа се нарежда на престижното пето място по медали във вечната история на мъжкия хандбал в България - от 1961 година до сега. През последните 9 първенства отборът от Добрич спечели 2 пъти златните, 4 пъти сребърните и 2 пъти бронзовите отличия в А група. Това прави Добруджа най-успелия мъжки хандбален отбор в България през последното десетилетие.