3 златни и 2 сребърни медала за хвърлячите от Добрич на турнира в Балчик

Титли спечелиха Галин Костадинов и неговите възпитаници Георги Димов и Никола Михов.

3 златни и 2 сребърни медала за хвърлячите от Добрич на турнира в Балчик

На новия полигон в Балчик днес се проведе третото издание на лекоатлетическия турнир по хвърляния "Дионисополис". Състезанието е включено в календара на БФЛА и се организира от СКЛА "Черно море – 2005" - Балчик и местната община. Участваха едни от най-добрите хвърлячи от цялата страна - от Балчик, Добрич, Варна, Разград, Бургас, Плевен, Стара Загора, Мизия, Трявна, Ямбол, Сливен и други.


СКЛА "Добруджа" се представи с 10 състезатели, като петима от тях достигнаха до почетната стълбица.

Галин Костадинов спечели първото място на тласкане на гюле при мъжете, като това беше първо състезание за него от година и половина насам, тъй като той вече се е съсредоточил върху треньорската кариера.


Двама негови състезатели достигнаха до златните медали при юношите старша възраст.


Никола Михов стана първи на чук, а Георги Димов - на диск. И двамата са многократни републикански шампиони в коронните си дисциплини.


При юношите младша възраст Николай Петров завоюва сребърен медал на тласкане на гюле.


Силната добричка школа заслужи медал и при дамите. Спечели го Гергана Иванова на хвърляне на чук при девойките старша възраст. Тя се класира втора и спечели сребърния медал.

Добри резултати и класирания постигнаха и останалите петима състезатели на СКЛА "Добруджа" - Добрич. Михаил Димитров е пети на чук при мъжете, при юношите старша възраст Никола Панталеймонов е седми на чук, Георги Гюров - шести на диск, а Калоян Митков - осми на копие, при момчетата до 16 години Димитрин Димитров е пети на тласкане на гюле.

Представителите на федерацията останаха впечатлени от добрите условия на новия полигон в Балчик и той ще получи домакинството на зимния републикански шампионат на България по хвърляния за 2016 година.