Община Генерал Тошево закупи два нови автомобила за местната полиция

Два нови автомобила за нуждите на органите на реда закупи Община Генерал Тошево.

Община Генерал Тошево закупи два нови автомобила за местната полиция

Колите са марка "Лада Нива" и вече са доставени. Те са високопроходими и отговарят на всички технически задания, заложени в обществената поръчка. С тази придобивка се очаква работата на патрулиращите екипи както в града, така и по селата в Община Генерал Тошево да бъде значително облекчена.




Средствата за колите бяха гласувани на редовно заседание на Общински съвет Генерал Тошево през тази година. По предложение на местните структури на Министерство на вътрешните работи във финансовия план на общината за второто шестмесечие на 2015 година бяха включени допълнителни средства в размер на 131 хил. лв. С тях се предвижда да бъдат изградени гаражи за новите пожарни автомобили на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението", както и да бъде монтирано видеонаблюдение на места с високо обществено значение.

От началото на демокрацията до сега община Генерал Тошево е закупила и предоставила на Районно управление „Полиция” и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” 7 нови автомобила, от които 5 с висока проходимост.