"Български съюз Добруджа" става партия

Председателят на Гражданско сдружение "Български съюз Добруджа" Николай Нейчев коментира недопускането на кандидатите, издигнати от "Български съюз Добруджа" до участие в местните избори в община Добрич. ОИК заличи рагистрацията му като кандидат за кмет на града и листата за общински съветници на БСД, заради липса на изискуемия минимум събрани подписи на избиратели, като това решение бе потвърдено от ЦИК и съда.

"Български съюз Добруджа" става партия

Извадиха ни от надпреварата с процедурни хватки защото ги е страх, обаче това ни амбицира още повече и който си мисли, че ще ни откаже - много се лъже, заявява Николай Нейчев.



"Не е провал когато паднеш, а когато откажеш да се изправиш. Ние се изправяме и заявяваме, че ще регистрираме сдружението "БСД" като партия", съобщава Нейчев в писмо до медиите.

В него пише още: "Ние сме наистина НЕЗАВИСИМИ. Ние не зависим от олигархията! Ние нямаме субсидии! Ние не сме взели пари от никого и сами сме финансирали всичко направено от нас дотук! Ние даже не наехме офис, за да избегнем излишните разходи за неговата издръжка. Не е срамно да си беден, срамно е да си евтин. Нашият роден добруджански край ни е много скъп, за да го харизаме някому. Не проклинай мрака, а запали свещ. Добруджанецът е много мъдър и разумен човек и ние сме убедени, че съгражданите ни ще оценят по достойнство нашата първа крачка! Ние сме с чиста съвест и ще продължим да Ви гледаме в очите честно и достойно! Вдигнете гордо глави, добруджанци - иде Вашето време! Всички за Добруджа и Добруджа за всички!".