Подмяна на ВиК мрежата в Добрич обеща Мая Димитрова

По-справедливи местни данъци, намаляване на таксите за детска градина и ясла в Добрич и медицинско лице във всяко училище са част от конкретните идеи на кандидат кмета на БСП.

Подмяна на ВиК мрежата в Добрич обеща Мая Димитрова


Кандидатът за кмет на Добрич Мая Димитрова и кандидатите за общински съветници на БСП Даниел Йорданов, Светлин Колев, Стоян Люцканов, Георги Миленов, Дариела Вълканкина и Боян Саркизов днес гостуваха на пенсионерски клуб "Калинка Вълчева". Нашата листа е предимно от млади хора, отбеляза Мая Димитрова.


И тъй като БСП е с номер 14 в бюлетините за кмет и общински съвет в Добрич, на срещата бяха представени основните 14 приоритета на социалистическата партия. Първият е икономическо развитие, подобряване на инвестиционния климат и привличане на чужди инвестиции. Основният проблем на нашия град е липсата на работни места, това прогони младите хора от Добрич, коментира Мая Димитрова. С всяка изминала година Добрич все повече обезлюдява, защото няма какво да предложи на младите хора и те търсят реализация в по-голям град или в чужбина, добави кандидат кметът на БСП.


Тя обеща по-справедливи местни данъци и такси и нов начин на определяне на такса битови отпадъци - не на база на данъчната оценка, а според броя на хората в домакинството. Добрич е с втората най-висока такса смет в страната след Хасково, припомни Мая Димитрова.

В програмата й за управление е заложено и намаляване на таксите за детска ясла и градина в Добрич.

Приоритет на социалистите по отношение на културата е запазването, съхранението и използването на паметниците на културата в Добрич, като на пример къщата на Адриана Будевска.

Мая Димитрова припомни, че преди години всяко училище имаше не само лекар, но и зъболекар с оборудван кабинет. Тя планира общината отново да осигури медицинско лице във всяко училище в Добрич.

От 50 години ВиК мрежата на Добрич не е подменяна, затова цели квартали на града нямат вода с дни, заяви Мая Димитрова, която се ангажира с решаването на този проблем. Генерал Тошево, Тервел и Балчик успяха да реализират воден цикъл, а Добрич - не, отбеляза кандидат кметът на БСП.


Тя призова присъстващите на срещата да излязат да гласуват, за да не допуснем купените гласове да решават съдбата на всички добричлии в следващите 4 години.