Медицинско лице във всяко училище в Добрич обеща Мая Димитрова

Децата са нашето бъдеще, тяхното здраве е наш основен приоритет, заяви кандидат кметът на БСП.

Медицинско лице във всяко училище в Добрич обеща Мая Димитрова

Един от основните приоритети в програмата на БСП - Добрич е подкрепа и по-добро материално и кадрово осигуряване на детското и училищното здравеопазване.



Ако спечели изборите за кмет на Добрич, кандидатът на социалистическата партия Мая Димитрова се ангажира всяка детска градина и училище в нашия град да има медицинско лице - лекар или сестра.

Тя припомни, че преди всяко училище разполагаше с лекар и зъболекар, в последствие те бяха заменени от медицинска сестра, а от години няма никакво медицинско лице в учебните заведения.

Мая Димитрова е категорична, че идеята може да се реализира с финанси от бюджета на общината, защото разпределянето му е въпрос на приоритети, а здравето на децата трябва да е на първо място.

За съжаление начинът на живот доведе до много заболявание при децата, а българските ученици са на челно място по затлъстяване в Европа, затова наличието на медицинско лице във всяко училище е толкова важно, това ще даде спокойствие и сигурност на родителите и децата, заяви кандидатът за кмет на Добрич на БСП.