Добруджа взе точка от кандидат за елита

Трети пореден мач без загуба записа отборът от Добрич - откакто Радо Димов пое жълто-зелените.

Добруджа взе точка от кандидат за елита


В мач от 11 кръг на Б група Добруджа и Дунав (Русе) завършиха наравно пред близо 400 зрители на стадион "Дружба" в Добрич.

С много желение и борба добруджанци успяха да се противопоставят на основния фаворит за класиране в А група и заслужиха точката след късна драма.

Мачът вървеше равностойно до 35 мин., когато Мирослав Будинов, усещайки, че губи владението на топката, се строполи в наказателното поле на домакините и главният съдия Николай Йорданов посочи бялата точка. Георги Чакъров изпълни точно отсъдената дузпа и изведе Дунав напред в резултата.

През втората част Добруджа упражни тотален натиск и играта се водеше предимно пред вратата на русенци. Половин дузина добри възможности за изравняване бяха пропуснати, преди в третата добавена минута над редовните 90 Тодор Колев с красив и неспасяем изстрел да отбележи за 1:1.

Така Добруджа спечели точка срещу фаворит номер 1 за А група в домакинския дебют на старши треньора Радостин Димов, който след повече от 7 години отново изведе жълто-зелените футболисти в мач на стадион "Дружба". Под негово ръководство тимът от Добрич събра 5 точки от 3 срещи, като първите две от тях бяха гостувания.

С 9 точки в актива си Добруджа остава под чертата, но вече е само на една точка от спасителната зона.