В Добрич може да се развива фестивален, събитиен и културен туризъм

Това заяви на среща с представителите на туристическия бранш в Добрич кандидат кметът на ПП АТАКА Атанас Атанасов.

В Добрич може да се развива фестивален, събитиен и културен туризъм

Атанас Атанасов - кандидат за кмет на Добрич, седмият депутат на Добрич Калина Балабанова и канидатите за общински съветници от листата на АТАКА Десислава Димитрова и Илиян Колев се срещнаха с хотелиери и ресторантьори от град Добрич.



Ангажирам се с каузата на Добрич, защото ме интересува какво се случва с всички нас, които сме решили да останем и да работим в този град, сподели Атанас Атанасов. АТАКА не просто констатира проблемите на Добрич, но в програмата си има ясни решения за разрешаването на тези проблеми, заяви кандидат кметът.

От години общинският бюджет не се разпределя рационално, смята Атанас Атанасов и допълни, че досега управляващите не са имали ясна концепция за развитието на туризма в града. Според Атанасов цялата събрана сума от туристическия данък трябва да се изразходва изцяло за развитието на туризма в Добрич.

В Добрич има потенциал за развитие на фестивален, събитиен и културен туризъм, заяви Атанас Атанасов. Той пое ангажимента градът ни да стане домакин на фестивал на хляба, който да продължава няколко дни. Сред приоритетите му ще бъде и изграждането на туристически информационен център в Добрич.

В България има над 120 такива центрове, а в Добрич няма, въпреки че идеята е още от 1998 година, отбеляза Илиян Колев - представител на гражданската квота в листата на АТАКА. Когато турист дойде в Добрич той няма от къде да си вземе карта на града, няма табели, които да го насочат към галерията или Стария Добрич, отбеляза още той.

От последвалата дискусия стана ясна, че браншът в Добрич изпитва сериозни трудности. Това красноречиво се потвърждава от два факта. Повече от 5 години ресторантите и заведенията не са вдигали цените. В пъти са паднали местата в ресторантите в града и сега са намалели до общо хиляда.