Атанас Атанасов: Ще наложа контрол при разходването на общинския бюджет за всички дейности

Атанас Атанасов, кандидат за кмет на град Добрич и водач на листата за общински съветници, заедно с Десислава Димитрова, Георги Иванов и депутата от АТАКА Калина Балабанова проведоха среща със служителите на “Савимекс” ЕООД. По своята програма „Бъдеще за Добрич”, Атанасов работи години наред (от 2011 г досега). Там са описани на най-наболелите въпроси, свързани с изразходването на общинския бюджет, социални дейности, здравеопазване, образование, култура, спорт.

Атанас Атанасов: Ще наложа контрол при разходването на общинския бюджет за всички дейности

През последните седмици на предизборна кампания, по-голяма част от другите политически партии, копират програмата на АТАКА, но пропускат да защитят своите обещания с конкретни мерки за решаване на проблемите в Добрич. За пореден път си позволиха да подценят добричлии като разпечатаха своите обещания на голи листчета, като си помислиха, че хората отново ще гласуват за тях без обещанията да са подплатени с реални действия, каза Атанасов. 



Гласувайте за ПП АТАКА на 25 октомври, за да се сложи край на разходването на общинският бюджет в неправилна посока, призова той. В минали години, управлението на Добрич не е било в интерес на гражданина. Големи суми от общинският бюджет за изразходвани непрозрачно. Така например са наемани външни за Добрич фирми, които не допринасят с нищо за бъдещето на града. Те не осигуряват работна рака за добричлии, защото си идват с готови екипи, не внасят данъци и такси в нашият бюджет. 


В крайните квартали липсва благоустрояване, няма паркове за разходка, липсват спортни площадки и детски такива, междублоковите пространства са в окаяно състояние, транспортната мрежа там е неефективна. А знаете ли, че маршрутките  в града са произведени като товарни и преработени в пътнически от една фирма в Шумен. Микробусите не разполагат с условия за превоз на майки с колички и хора с увреждания. 

План сметката за чистота годишно възлиза на 7 млн. лв., което представлява  30% от собствените приходи на общината, отбеляза Атанасов.

Бившето военно поделение „Гърнетата” (120 дка.) бе продадено за сумата от 600 000 лв. на „Папаз олио” , които трябваше да изградят производствена дейност в Добрич и да осигурят 250 работни места. Какво стана в действителност? След сделката, желязото бе разпродадено за скрап като се избиха по-голяма част от похарчените пари за покупката на имота, а действителен работен процес от тази компания не е реализиран до ден днешен, каза Атанас Атанасов.

Гласоподавателите използваха момента, за да зададат своите въпроси и да изкажат недоволството си от досегашното управление на Добрич:

- Защо допуснаха машините за нездравословна храна да се поставят в училищата на нашите деца?

- Правилно ли е разположението на велоалеята, точно по средата на централна градска част, където колоездачи пречат на нормалното движение на гражданите и често блъскат майки с детски колички?

- По наше мнение, изграждането на кръговото в централна градска част ( в близост до общинският пазар) е абсолютна недомислица. Пешеходната пътека е поставена на неправилно място. Там има безкраен пътникопоток, а колите не могат да излязат от кръговото движение с минути. Задръстванията са кошмарни. 

Атанасов изслуша забележките, отговори на всяка и даде своите предложения за решаването на проблемите. Поставянето на машините за храни в училищата не е според закона за храните.

Мястото на велоалеята не е в зона със засилен пътникопоток в средата на центъра, коментираха присъстващите служители на фирмата.

Да се изградят велоалеи, които да свързват крайните квартали с централна градска част, обеща кандидат-кметът Атанасов. 

На финала на разговора, той призова присъстващите да излязат от апатията и да дадат шанс на ПП АТАКА за постигането на така желаната и чакана промяна за Добрич. Гласувайте с номер 10 в бюлетината на 25 октомври, апелира Атанасов.