Милко Пенчев: Важните са гражданите

Необходим е нов облик на града с работещи предприятия и пълни детски градини

Милко Пенчев: Важните са гражданите

Акцент в предизборната платформа на АБВ са гражданите с техните проблеми, въпроси и предложения. Това заяви кандидатът за кмет Милко Пенчев на среща с хора с увреждания. Той беше придружаван от кандидатите за общински съветници Катя Маринова и Калина Петрова. За да изрази подкрепата си за екипа на АБВ, на срещата присъства Марина Нейчева – председател на общинската организация на Отечествения съюз. По-късно към тях се присъедини и народният представител от АБВ за добрички регион проф. Иван Станков.




Милко Пенчев подчерта, че за да има чуваемост на Добрич е необходим обществен посредник. Необходим е нов облик на града с работещи предприятия и пълни детски градини. Необходима е достъпна среда за хората с увреждания.


Основните проблеми, които споделиха хората от клуба на инвалида бяха свързани с Териториалната експертна лекарска комисия (ТЕЛК) – липса на специалисти, некомпетентни решения и др. 


Проф. Иван Станков обеща да отнесе проблемите до министър Ивайло Калфин и да спомогне за решаването им. За тези, които могат да се разрешат на местно ниво, като специфична инфраструктура за достъпна среда и ремонт на клубната база, се нагърби Милко Пенчев. За да бъдат привлечени млади специалисти, които да останат да работят в нашия град е необходима гъвкава политика на общината, каза още той.