Добруджанци готови за победа над Спартак

Топнападателят на ХК Добруджа в предишните 3 сезона Росен Колев може да се завърне в тима за финалните мачове.

Добруджанци готови за победа над Спартак

В събота, от 18.00 часа в зала "Русалка" в Добрич хандбалистите на Добруджа приемат Спартак (Варна) в първи полуфинален плейоф в мъжката А хандбална група.

 

Очаква ни по-различен мач от шампионатните, настъпиха битките на истината, мотивицията ни да победим Спартак е много голяма, обясни старши треньорът на добричлии Георги Андеев. С подкрепата на най-вярната хандбална публика в страната, той е уверен в успеха над варненци.

 

В сряда ще се играе вторият мач от серията във Варна, а при евентуално равенство третата решителна среща ще бъде в Добрич, заради по-предното класиране на Добруджа в редовния сезон. Жълто-зелените завършиха втори, а Спартак - трети.

 

Междувременно стана ясно, че голямата звезда на Добруджа в последните сезони Росен Колев се завръща от Германия след 2 седмици - точно преди началото на финалния плейоф. Хандбалистът игра 3 години и половина в Добрич, а през зимата премина в Бундеслигата, където бързо се наложи като водеща фигура в новия си тим. Росен Колев обяви, че ако правилникът на федерацията позволи той има огромно желание да играе за Добруджа на финала и да помогне на тима в битката за златото. Старши треньорът на Добруджа Георги Андреев обясни, че ще се направи запитване до БФХ дали Колев може да бъде включен в състава на добричлии за финалния плейоф.