Талантлива млада певица от Добрич отново спечели стипендия от национален конкурс

Стефани Маринова от Студио "Сарандев" печели стипендия по проект "1000 стипендии".

Талантлива млада певица от Добрич отново спечели стипендия от национален конкурс


На 1 ноември – Денят на народните будители по традиция Фондация „Комунитас” обявява финалното класиране от конкурса по проект „1000 стипендии”. Една от тези стипендии отива при Стефани Маринова от Студио за поп-рок певци „Сарандев” при Младежки център – Добрич. Тя е особено щастлива от факта, че печели стипендията за втори път – през 2013-та също бе сред класираните. Стефани извървя трудния път до финала на конкурса като се състезава с младежи от цялата страна. Тя премина през два трудни етапа на пресяване на кандидатите. В първия кръг се представи с есе, демозапис с нейни изпълнения на българска и чужда песен, и препоръка, написана от вокалния й педагог Елена Карабельова. Вторият кръг  - индивидуално интервю, се проведе в началото на октомври в град София. Там Стефани представи на живо други две песни и събеседва с комисията, натоварена с отговорната задача да избере най-талантливите и целеустремени  млади певци и инструменталисти сред допуснатите до втори тур в раздел Музика. Посредством конкурс „1000 стипендии” на Фондация „Комунитас“ Стефани Маринова ще получи годишна стипендия за учебната 2015/2016 г., която се състои от финансова част и ваучер за закупуване на книги.



Това е поредното голямо признание за таланта й през тази календарна година. 15-годишната Стефани спечели 5 престижни награди от национални и международни конкурси и фестивали през 2015-та, сред които и награда Гран при.


Конкурсът по проект "1000 стипендии” се провежда за девета поредна година. Този проект е създаден да оказва финансова и консултантска подкрепа на ученици от среден и горен курс, които демонстрират интерес към учението, талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството, и желание за бъдещо личностно развитие.