Прерязаха лентата на новата административна сграда на Община Каварна

Прерязаха лентата на новата административна сграда на Община Каварна
Новата административна сграда на Община Каварна бе официално открита днес. На празника на града - 6 май, лентата прерязаха кметът Цонко Цонев, Саймън Райт - барабанист на група Rhino Bucket и бивш барабанист на AC/DC и Dio, певецът Веселин Маринов и народният певец Илия Луков.

„За първи път си имаме собствена сграда, която да е в центъра на града. Всичко, което бе направено в последните години, не е малко, но това, което днес откриваме, ще се ползва десетилетия наред от жителите на Каварна и гостите на града. От днес Община Каварна си има нова къща, която ви пожелавам да ползвате с удоволствие и най-вече с добри резултати”, каза кметът Цонев.

 

Инвестицията за изграждане на новата сграда е на стойност близо 3 милиона лева, като средствата са част от облигационен заем, който общината успя да реализира. Сградата се намира в центъра на града и има топла връзка с читалище „Съгласие”. В подземния етаж е изградена репетиционна зала за фолклорни танци, която се ползва напълно безплатно от ансамбъл „Бизоне”. На първия етаж се помещава фронт офис за услуги и информация за гражданите, а на втория и третия - администрацията на общината.

 

Кабинетът на кмета Цонко Цонев е направен като рок музей. В него са изложени китари с автографи, плакети, макети на паметниците на Рони Джемс Дио и Георги Минчев, както и други ценни за градоначалника предмети, свързани с рока и хеви метъла.

 

Новата сграда има 3365 кв. м. разгърната застроена площ. В обществената поръчка за изграждането й участваха общо седем фирми, като най-добрата оферта бе представена от избрания изпълнител - „Планекс” ООД – гр. Варна. В момента тече обществена поръчка за изграждане на паркинг до нея, който ще е за 60 автомобила.

 

Планира се старата сграда на администрацията да бъде преустроена в общинско общежитие за социално слаби семейства.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+