Пореден успех за тервелските балерини и мажоретки

Момичетата и момчетата от балет Каприз се завърнаха с най – голямата награда от международно състезание на Световната мажоретна федерация. Мястото на успеха този път беше IX Международно и танцово състезание „Диамантен батон“, гр. Панчево, Р.Сърбия.В надпреварата се включиха 5 държави с над 70 хореографии.

Пореден успех за тервелските балерини и мажоретки

Малките мажоретки от Каприз във възрастова група кадети се удостоиха с наградата за най – добра хореография за танца „Зарчета“, който спечели и първо място в своята категория. Ивета Йорданова за втори път спечели специалната награда „Най – добра мажоретка“ и стана първа в категория соло помпон кадет. Състезанието бе открито от соловото изпълнение на Инна Росенова, която изпълни танца си безгрешно и грабна първото място в категория соло батон джуниор. Николета Ненова спечели първо място в категорията соло батон сеньор. В категориите дует батон джуниор (Инна Росенова и Анна – Мария Колева), малка група батон сеньор, малка група помпон кадет, малка група микс сеньор и дует помпон сеньор танците бяха отличени по същия начин. При трио помпон кадет (Ивета Йорданова, Станислава Михайлова и Жаклин Стоянова) и формация помпон сеньор момичетата бяха наградени с второ място, а в категория формация батон сеньор – отново с първо място.


Дебютът на Мартин Маринов на международна сцена с танца „Мамбо“ и дуетът му с Ивета Йорданова - „Ало, такси!“ се отличиха с най – високите призови места. Ива Стоянова е победителката в категория танцово шоу соло сеньор и първа подгласничка на Мис мажоретка.

Вярваме, че сме оправдали Вашите очаквания и Ви уверяваме, че ще продължаваме да вършим работата си по същия начин: единствено и само за доброто на децата, които неуморно се доказват в България и по света, казаха г-жа Живка Ненова (ръководител на треньорския екип) и помощник-треньорите Виктория Тошкова и Габриела Росенова.