Борис Попов ще спори за трофея при момчетата в Изида къп

Финалистът: Успехът е още по-специален за мен, тъй като го постигам в родния град на треньора ми и на кортовете на прекрасен тенис комплекс.

Борис Попов ще спори за трофея при момчетата в Изида къп

Борис Попов се класира за финала в сингъла при момчетата в международния турнир по тенис „Изида къп”, съобщиха от пресцентъра на надпреварата в Добрич. В полуфинален мач днес той обърна Десислав Георгиев с 4-6 6-2 6-2. В спор за титлата в 10 часа утре той ще излезе на централния корт срещу Леонид Шейнгезихт от Русия, който днес разгроми Симон-Антъни Иванов с 6-1 6-0.


 

„Полуфиналът днес започна трудно за мен. Отсреща имах силен противник, който е добре подготвен. Преди година двамата отново играхме, но тогава загубих. В първия сет днес допуснах много грешки. Успях да се мобилизирам за втората част, концентрирах се и внимателно слушах какви съвети ми дава треньорът ми. Доволен съм от победата, защото тя ме изстреля към най-големия ми успех до момента – финал в международен турнир за състезатели до 12 години. Успехът ми е още по-специален, тъй като го постигам в родния град на треньора ми Пресиян Коев и на кортовете на прекрасния тенис комплекс „Изида”. Тук е толкова хубаво, че не ми се тръгва. Радвам се, че успях да победя и да остана до последния ден на турнира.
За моя треньор мога да кажа, че е прекрасен човек – добър треньор е, не вика, не се кара, спокойно говори, дава ценни съвети и изготвя точна тактика как да играя”, каза Борис Попов за пресцентъра на „Изида къп”. В момента той е №7 в националната ранглиста на България. Тенисистът посочи, че в края на годината иска да завърши на първо или второ място.

 

„Започнах преди 4 години да се занимавам с тенис. Първо баща ми тренираше - гледах го и ми хареса този спорт. Започнах в група със сестра ми и още много деца, сега имам индивидуални тренировки. Спортът е тежък, а конкуренцията е много голяма и си давам сметка, че имам да извървя дълъг път, но съм готов да го направя. Мисля, че днешната ми победа на полуфиналите показва, че заедно с треньора ми вървим в правилната посока”, добави Попов. На него сега му предстои участие в турнир в Свиленград.

 

Утешителният турнир при момчетата бе спечелен от българина Златан Палазов, победил на финала Александер Жима от Румъния с 6-0 6-2.