Националка на Русия загря за Уимбълдън с титла от Изида къп

Полина Голубовская от Русия спечели сингъла при момичетата в международния турнир до 12 г. „Изида къп”, съобщиха от пресцентъра на надпреварата в Добрич.
В спора за титлата тя надделя над сънародничката си Валерия Юшченко с 6-2 6-2.

Националка на Русия загря за Уимбълдън с титла от Изида къп

Мачът премина на изключително високо ниво и при огромен зрителски интерес.

 

Победителката е от Москва, националка е на Русия. В момента е №4 в ранглистата в своята държава. След двубоя финалистките бяха наградени от представителя на домакините Юри Дойчев и от главния съдия Ивайло Цветков с красиви кристални плакети и грамоти.

 

„Съперничката ми игра добре и ме затрудни много. Във втория сет имах големи проблеми при резултат 5-2. Мисля, че това беше кулминацията във финала. В този момент се стегнах и затворих мача. След срещата обаче се разплаках, защото не дадох най-доброто на корта. Знам, че мога да играя по-добре. Доволна съм, че спечелих в Добрич титлите на сингъл и при двойките. Сестра ми триумфира в утешителния турнир. Тя игра и финал при двойките. Тръгваме си с много добри спомени от България. За кортовете в Добрич мога да кажа, че такива аз, моите родители и треньори не сме виждали отдавна. Прекрасен тенис център, намиращ се в парка. Хотелът е страхотен. Организацията на турнира на високо ниво, добре подготвени съдии, фотограф, пресцентър…Много малко клубове в Европа могат да организират турнири, в които всичко да е изпипано до последния детайл. Сега искам да подобря играта си и да участвам при девойките в Уимбълдън. Това е моята цел”, заяви за пресцентъра на „Изида къп” Полина Голубовская, която тренира тенис от 6-годишнва възраст.