Добрич почете паметта на жертвите по пътищата

Всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

Добрич почете паметта на жертвите по пътищата

Пътните инциденти са най-нелепата причина за смъртността сред хората. Всяка година, в резултат на нещастни случаи по пътищата на България, стотици умират, хиляди получават тежки наранявания, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот. 



Заупокойна литургия и панихида в памет на жертвите по пътищата бе отслужена днес в храм "Св. Троица" в Добрич. Отец Иван призова събралите се граждани да бъдат по-внимателни по пътищата и да пазят ближния. 

На панахидата присъстваха кмета на Добрич Йордан Йорданов, областния управител Детелина Николова, членове на администрацията, граждани на града. Йорданов използва момента да изкаже съболезнованията си към хората, загубили близки във войната по пътищата, призова за толерантност на пътя. Нека мислим за децата, защото те са нашето бъдеще, призова той. Шофирайте внимателно и отговорно. Нека бъдем по-добри и да мислим за другите около нас,помоли Йорданов.


Ще нарека този ден, ден за размисъл, започна словото си Детелина Николова. Не само пропуските във законодателството са причина за трагедията по пътищата. Гражданите трябва да са по-отговорни. Нека помислим какво липсва в обучението, в човешките отношения, в семейството. Обръщам се към всички добричлии, към всички българи - нека всяко семейство се съобрази с този проблем и децата от малки да се запознават с движението и рисковете по пътищата. Родителите да дават добър пример, не само като шофьори, но и като пешеходци, призова областният управител. 

Събралите се хора запалиха свещички в храма и поднесоха цветя пред кръста, издигнат в памет на убитите по пътищата.