Конкурс за детска рисунка в РБ Дора Габе - Добрич

В петък, в Регионална библиотека „Дора Габе” бе открита изложба от конкурса за детска рисунка на тема „Библиотеката през моите очи” за деца на възраст 6-18 г.
Инициативата е по повод 65 години от създаването на регионалната библиотека. Целта на конкурса бе обогатяване със съдържание на прояви, подкрепящи грамотността, навиците за четене, развитие и изява на творческия талант на подрастващите.

Конкурс за детска рисунка в РБ Дора Габе - Добрич

Включиха се 67 деца от Добрич, Сливен и София. Представителите на града ни са ученици от СОУ „Св. Климент Охридски”, ОУ „Стефан Караджа”, СОУ „Димитър Талев”, ЧПГ „Леонардо да Винчи”, Детска школа по изобразително изкуство, с ръководител Олга Иванова и Ателие „Стела и Дара” при ОМЦ „Захари Стоянов”. Възпитаници от ОУ „Елисавета Багряна” и Национална художествена гимназия “Димитър Добрович”, представиха Сливен, а Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров” - София се яви със своите талантливи възпитаници.


Тричленно жури, в състав художниците Недко Недков и Николай Тодоров, и представител на  регионалната библиотека, отличиха най-добрите рисунки, пресъздаващи представата на децата за библиотека.

На откриването присъстваха участници, техните родители и преподаватели. Директорът на Регионална библиотека „Дора Габе”, Невяна Христова, поздрави участниците за активността да рисуват по темата и включат в конкурса и връчи наградите на отличените деца.

Журито определи две поощрителни награди за най-малките участници, които са на 5 г. - Грациела Герасимова и Матей Йорданов  от Ателие „Стела и Дара” при Общински младежки център „Захари Стоянов” гр. Добрич. Бъдещите читатели на библиотеката бяха допуснати за участие въпреки, че според регламента, конкурсът е за деца от 6 г. възраст.


I-ВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА: 

Поощрителна награда бе връчена на Магдалена Иванова 9 г., Ателие „Стела и Дара” при Общински младежки център „Захари Стоянов” гр. Добрич

Трета награда отиде при Гергана Димитрова на 10 г. от Детска школа по изобразително изкуство с р-л Олга Иванова при Общински младежки център „Захари Стоянов” гр. Добрич

Втора награда бе за Дея Златева 10 г., Ателие „Стела и Дара” при Общински младежки център „Захари Стоянов” гр. Добрич

Победителка е Мария Великова на 8 г., ЧПГ „Леонардо да Винчи” гр. Добрич


 

II-РА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА:

Първа награда е за Йоана Костадинова 14 г., Ателие „Стела и Дара” при Общински младежки център „Захари Стоянов” гр. Добрич

Втора и трета награда не се присъждат.

 

III -ТА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА

Първа награда 

Евгения Паскалова на 17 г., СОУ „Св. Климент Охридски” гр. Добрич

Втора и трета награда не се присъждат.


Наградените участници получават грамота, книги, талон за безплатен читателски абонамент за 2016 г. за Регионална библиотека „Дора Габе” и включване на отличените им рисунки в предстоящо юбилейно издание на библиотеката. Всички останалите участници в конкурса получават грамота за участие и талон за безплатен читателски абонамент за 2016 г. за Регионална библиотека „Дора Габе”. Преподавателите по изобразително изкуство от ателиетата и училищата в града, също получиха награди.