Джунглата се настани в мол - Добрич

Жители и гости на Добрич имат възможност да се насладят на амазонските птици, които този месец са обсебили МОЛ-Добрич. Става дума за пътуваща изложба на екзотични тропически папагали, които от днес до 29 декември ще могат да се видят, всеки ден от 11:00 до 19:00 часа.

Джунглата се настани в мол - Добрич

Изложението се организира с учебна цел от разградската организация – Rio parrots BG. Те предоставят голяма награда  -  всеки един  от посетителите на изложбата има шанса да участва в томбола и да стане собственик на папагал и клетка! Томболата ще се тегли на 29.12.2015г.



Естествената среда на повечето от екземплярите е екваториалните гори на Еквадор, Амазонка, където климата е влажен и топъл. Хранят се основно с плодове и ядки. Противно на очакванията на повечето посетители, папагалите се оказват много контактни същества, търсещи ласки и внимание. Често имитират и то отлично човешката реч. Папагалите са дълголетни птици като при правилни грижи, доживяват 70 – 80 г. В изложбата на – Rio parrots BG, най-възрастната птица е на 9 г. – синьо-жълта Ара. Всички папагали са развъждани от селекционери в Дания, Германия, Белгия и Холандия. Трябва да си вземат душ поне веднъж на ден. Приспособили са се към по-хладния климат в Европа, но не понасят течение. В дивата природа, красивите създания, оформят двойка на 5-та година, но при отглеждане в плен, то любовта им пламва на 8-9-та година. Веднъж пламнала искрата между тях, остава за цял живот!

В колекцията може да се видят 24 пернати от видовете Жако, Ара Макао, Какаду, Военна Ара, Земнокрила Ара, Синьо-жълта Ара, Еклектус, Амазони и още много други. 

Цените за посещение варират от 1 лв. за деца до 6 години, до 12 лв. за семейни посещения. Изложбата за инвалиди е безплатна. Организират се и групови посещения от 20 човека за по 1 лв. на човек. 


Наградата от томболата на 29.12.2015 г.