Анкета ще проучва условията на труд в добричките фирми

Под председателството на заместник областния управител на Добрич д-р Катя Ганова днес се проведе заседание на Областния съвет по условия на труд /ОСУТ/. В заседанието участва и заместник областният управител Тодор Георгиев.

Анкета ще проучва условията на труд в добричките фирми

Основна тема в дневния ред бе обсъждането на Анкетна карта, подготвена от работна група от Областния съвет.


 

Идеята е да се анкетират комитетите по условия на труд  във фирми и предприятия на територията на областта, с цел установяване спазването на съответните наредби в тази сфера. Това решение на ОСУТ кореспондира с неговата превантивна и координираща функция, като помощен орган към Областния управител, който осъществява координация, консултация и сътрудничество на областно равнище при провеждане на политиката за осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд.


Анкетите ще бъдат разпространени с помощта на синдикатите, работодателските и браншови организации, които в срок до 15 юни трябва да ги предадат в Областна администрация за обобщаване на резултатите. Официалното оповестяване ще бъде направено на редовно заседание на Областния съвет по условия на труд в края на юни.