Наситена Коледна програма радва жителите на Добрич

Общината е подготвила богата празнична програма за коледното настроение и дух на Добрич.

Наситена Коледна програма радва жителите на Добрич

На 22 декември от 11.00 ч., на пл. „Свобода“ е организиран Празничен концерт на Духов оркестър – Добрич с диригент Стоян Монов,а  от 17. 00 часа ще се проведе Празничен концерт на възпитаници на Артцентър „Палитра“ с артдиректор Иван Иванов, СОУ „Св. Кл. Охридски“ с ръководител Милена Пеева и Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Общински младежки център с вокален педагог Елена Карабельова.



Богатата програма продължава и на 23 декември, когато от 17. 00 часа на пл. „Свобода“ с коледен концерт на хор и оркестър при Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с гл. худ. ръководител Стоян Господинов и музикален ръководител Живко Желев.

Духовият оркестър ще поздрави гражданите на Добрич за повече уют и настроение на 24 Декември от 11. 00 часа на площад „Свобода“, както и на 28, 29, 30 декември.

На 21, 22, 23 и 24 декември от 12.00 ч. до 13.00 ч. на пл. „Свобода“ - край елхата,  децата на Добрич ще могат да се срещнат с Дядо Коледа, за да кажат своите желания, и си направят снимки с добрия старец.

Кулминацията на тържествата е на 31 декември с Общоградски празник „Сурва, сурва!” с участието на Фолклорен танцов клуб „Хорце“ с ръководител Севдалина  Атанасова, Клуб за български хора „Пъстър хоровод“ с гл. худ. ръководител Александър Александров и хореограф Юрий Митев, Ансамбъл за изворен фолклор „Добруджа“ с ръководител Мая Тончева, Клуб за народни танци „Жетвари“ с ръководител Мая Бърдарова, Фолклорен танцов клуб „Веселчани“ с ръководител Таня Дянкова и Фолклорен танцов клуб „7/8“ с ръководител Галя Костова.