ОМЦ - МИКЦ-Добрич приключи своята дейност с двудневно обучение в Балчик

С двудневно обучение-тренинг приключи своята дейност проект „Младежки информационно-консултантски център - Добрич”.

ОМЦ - МИКЦ-Добрич приключи своята дейност с двудневно обучение в Балчик

Темата бе особено интересна и актуална – „Развитие на млади лидери. Бизнес умения”. Проф. д-р Димитрина Каменова насочи вниманието на младежите върху въпроси свързани с лидерски техники и делово общуване, основни лидерски умения, прилики и разлики между мениджър и лидер, мисия и визия на младия лидер, развитие на умения за търсене и виждане на новото, създаване на собствен бизнес и др. В края на двудневното обучение четири предприемачески екипа демонстрираха на практика своите умения за разработване на идея за собствен бизнес.



МИКЦ - Добрич бе реализиран за 11-месечен период през 2015 г. от Фондация „Повик” в партньорство с Община град Добрич и Младежки център – Добрич по Национална програма за младежта 2011 – 2015. Бяха проведени 5 двудневни обучения, 7 концерта, 5 информационни кампании, еко-акции, дебати, радиопредавания, много консултации на актуални теми. В проекта участваха над 10 000 подрастващи. 

Начинанието се провежда за четвърти път, което предполага опит в предоставянето на качествени и достъпни информационни и консултантски услуги на младежите от нашата община в областите: Превенция на рисково поведение, Граждански права, Здравословен начин на живот, Решаване на конфликти, Кариерно развитие, Професионално ориентиране и много други.