Йордан Йорданов ще участва в дискусионен форум „Общините през програмен период 2014 – 2020“

Йордан Йорданов ще участва в дискусионен форум „Общините през програмен период 2014 – 2020“
На 11 и 12 декември Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще участва в дискусионен форум „Общините през програмен период 2014 – 2020“, който е организиран от Националното сдружение на общините и ще се проведе в София.

Във форума ще вземат участие ключови министри от правителството. Заместник - министър председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и изпълнителният директор на НСОРБ Гинка Чавдарова ще представят стари и нови предизвикателства през програмния период 2014 – 2020 г. Румяна Бъчварова ще акцентира върху административната реформа – нови задачи за общинските администрации. Ивайло Калфин ще докладва за ролята на общината – партньор или изпълнител на националната политика. 


Форумът съвпада и с тематично заседание на Бюрото на Конгреса на местните и регионални власти в Европа – част от програмата на поетото от България председателство на Съвета на Европа. По този повод със специално обръщение към новите общински ръководства ще се обърне президента на Конгреса на местните и регионални власти – една от най-авторитетните организации на местните власти на европейско ниво – Жан-Клод Фрекон. На 12 декември с актуални теми ще се включат министрите Лиляна Павлова, Ивелина Василева и Десислава Танева.        


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+