Добрич протестира за четвърти път

За четвърта поредна седмица Добрич излезе на протест срещу поскъпването на винетките.

Добрич протестира за четвърти път

Десетки автомобили запълниха паркинга на Стоматологията, но в сравнение с преди, недоволните граждани бяха в пъти по-малко. Този факт, не се оказа пречка, добричлии яростно да защитават своите виждания. 



В подкрепа на своите искания, протестиращите изчетоха писмо, което ще бъде пратено в писмен вид до Обмудсмана на България, г-жа Мая Манолова. В него се посочват възражения и искания на българите - " Г-жо Манолова, министър Павлова обяви, че закупуването на винетен стикер е доброволен акт. Именно затова възразяваме и настояваме за Вашата намеса, защото според съществуващата в страната пътна мрежа, придвижването от всяко едно населено място до друго, както до общински или областен център, се извършва по републиканска пътна мрежа, за която е нужен винетен стикер."

Хората поискаха изграждането на алтернативни пътни мрежи от малките населени места до общински и областни центрове, за които не е нужен винетен стикер. В жалбата са посочени някои права на българките граждани, които им дават свобода да се движат свободно на територията на страната, но винетката е вид изнудване, смятат протестиращите.

Добричлии ще протестират, дотогава, докато исканията им не бъдат чути от властимащите. Мнозина присъстващи, смятат да бойкотират налога, като не купуват винетен стикер за 2016г. Доводите - безобразна пътна настилка в Добрич и областта, висока такса за винетка.

Както и предишните седмици, и този протест се проведе по познатия маршрут - Стоматологията, ул. "Отец Паисий", покрай Бакарди, по бул. "Трети март", ул. "Сан Стефано", бул. "Русия" и бул. "25-ти Септември".