АЗПБ иска да изгради център за изложения в Добрич

В Общински съвет - Добрич и в местната администрация е постъпило инвестиционно предложение от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) за изграждане на експозиционен център за организиране на селскостопански изложения на открито, многофункционална зала за изложения и конферентна зала за мероприятия.

АЗПБ иска да изгради център за изложения в Добрич

Предлага се създаване на акционерно дружество, в което Община Добрич да апортира терен за ползване, а останалите акционери да предоставят  финансов ресурс за реализация на инвестиционния проект. Прогнозната стойност на строителните дейности е около 2,8 млн. лева. Предвижда се разкриване на 80 работни места.



Добрич е избран като най-голям селскостопански център в България и известна дестинация, чрез организираните повече от 20 години успешни агро бизнес изложения, се казва в предложението, което ще бъде разгледано на сесията на ОбС Добрич утре.

АЗПБ работи повече от 10 години за развитието на модерно и конкурентно земеделие в нашата страна. Неин управител в момента е Венцислав Върбанов. Членове и партньори в организацията са производители на селскостопанска продукция, фирми от хранително вкусовата промишленост, университети и научни институции, медии и консултантски фирми.