Ново кръгово в Добрич, ремонт на пътя до к-г Космос и к-г Добруджа, легнали полицаи в Соколово и Горун през 2016 г.

Комисията за безопасност на движението по пътищата с председател зам. областния управител Ивайло Манушев, даде отчет за дейностите и мерките, предприети от общините и институциите, членове на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, за подобряване безопасността на движението по пътищата през 2015 г.

Ново кръгово в Добрич, ремонт на пътя до к-г Космос и к-г  Добруджа, легнали полицаи в Соколово и Горун през 2016 г.

На провелата се среща присъстваха представители на всичките 8 общини, които се отчетоха за изминалия период (2015г.) и поставиха задачи за следващия. 



Те изнесоха своите доклади за свършената работа през 2015 г. - асфалтиране на пътни отсечки, маркиране на пешеходни пътеки, изграждане на изкуствени неравности в унисон с новите изисквания, поставяне на пътни знаци и маркировка, осветяване на пешеходни пътеки с голям пътникопоток и др.

В община град Добрич, до септември 2015г., са направени 28 пешеходни пътеки, ремонтирани са пътни отсечки, направени са кръгови движения, подновена е пътна маркировка. Разходите за безопасност на движението са в размер на 1 200 000 лв. Разглежда се проект за изграждане на кръгово кръстовище в района на ул. Калиакра - бул. Добричка епопея - бул. Добруджа. Стойността му е 1 200 000 лв. 

Програма за трансгранично сътрудничество предвижда реконструкция на отсечката от кръговото в кв. Рилци до Пинета. 

За отчетния период, община Тервел е преасфалтирала 6 улици, освежаване на маркировката, предстои изграждане на пешеходни пътеки на възлови места. Общината преговаря с ДАИ-Румъния за общо училище за пътна безопасност. На 16 дкр. ще се пресъздадат пътни кръстовища, кръгови, пешеходни пътеки, заедно с 20 електромобила, за да обучават деца между 14 и 27 години в безопасност при движението.

Община Балчик ще наблегне на чекалирането на улици в селата, поставяне на бордюри, укрепване на ската по ул. Г. Бенковски. През 2016-та ще се обърне внимание укрепването на свлачищата, осветяване на пешеходни пътеки, поставяне на изкуствени неравности по пътя Балчик-Соколово-Добрич.

В Генерал Тошево се предвижда промяна на движението през жп-прелеза, поставяне на пешеходни пътеки в района на гарата.

Община Шабла предвижда ремонт на отсечката с. Дуранкулак - к-г "Космос", монтаж на изкуствени неравности в отсечката Дуранкулак- Ваклино- Горун, както и рехабилитация на пътя от гр. Шабла до к-г Добруджа. 

Община Каварна е ремонтирала ул. Добруджанка, регулиран е трафика към с. Българево, поставени са пътн значци, маркировка и пешеходни пътеки. През 2016-та ще с емонтират 10 изкуствени неравности за намаляване на средната скорост на движение на автомобилите, ново осветление в центъра и парковете и ще с епохарчат 300 000 лв. за изкърпване на дупки по пътищата.