Ученици и учители от Славейков дариха на Наско от Шумен 1 620 лв.

1 620 лв. събраха учениците и учителите от СОУ „Петко Рачов Славейков” - град Добрич, след дарителска кампания за подпомагане лечението на 19-годишния Атанас Златев от Шумен.

Ученици и учители от Славейков дариха на Наско от Шумен 1 620 лв.

Инициативата бе на група ученици от училището, които сформираха музикално-театрален състав „Коледни таланти” и представиха няколко благотворителни концерта, под надслов „Наско, искаме да живееш!”



Преплитайки традиционното и модерното, младите таланти успешно възкресиха Коледния дух на сцената в Актовата зала с виртуозните си певчески изпълнения и театрални скечове, а Дядо Коледа и Снежанка демонстрираха завидни танцови умения. 

В благотворителната инициатива „Наско, искаме да живееш!” се включиха и всички преподаватели в училището, както и част от родителите на славейковци.

Събраната сума от дарителската кампания бе внесена в петък в банковата сметка на Атанас Златев.

Той страда от изключително рядка форма на рак на стомаха, а единствената надежда за неговото пълно излекуване, идва от клиника във Виена. И тук идва проблемът - семейството не разполага с нужните 50 000 евро за интервенцията. Така близки и приятели организират кампания за набиране на сумата.