Първокласници сурвакаха кмета и неговия екип

В първия работен ден на новата година първокласниците с класен ръководител Тодорка Ненова от Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" посетиха Община град Добрич.

Първокласници сурвакаха кмета и неговия екип



С много усмивки и настроение започна новата година в Община Добрич. Децата от ХГ "Св. св. Кирил и Методий" сурвакаха кмета Йордан Йорданов и неговите заместници и бяха подготвили специално пожелание за всеки от тях, съобразено с ресора му на работа.


След това първокласниците с голям интерес обсъдиха с кмета в какво се състои неговата работа. Предположенията на децата бяха две и то много точни - да взема важните решения за града и да прави добро на хората. Йордан Йорданов сподели с децата, че именно това е неговата цел - с решенията си да помага на гражданите да живеят по-добре. С близки до децата на тази възраст примери той им обясни какви са неговите задължения и какво трябва да прави един кмет за града си. Първокласниците се запознаха с работата и на заместник-кметовете и разгледаха Община град Добрич. Срещата бе много вълнуваща и емоционална както за малчуганите, така и за общинарите.