Кметът: Не паркирайте на платното, граждани и фирми да се включат в почистването на тротоарите

Заповед относно усложнената метеорологична обстановка и обилния снеговалеж издаде кметът на Добрич Йордан Йорданов:

Кметът: Не паркирайте на платното, граждани и фирми да се включат в почистването на тротоарите

ЗАПОВЕД № 39

град Добрич 18.01.2016 година



На основание чл.44 ал.1 т.1 и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местна администрация и в изпълнение на чл.65, ал.1, т.1 и т.3 от Закона за защита при бедствия и с оглед на създалата се усложнена метеорологична обстановка и обилния снеговалеж, придружен със силен вятър прeз последните два дни

НАРЕЖДАМ:

1. Всички граждани от Община град Добрич да проявят отговорност и активност и излязат пред домовете си за почистване на прилежащите им блокови пространства и тротоарни площи, с цел нормална проходимост  и движение на пешеходците.
2. Собствениците на магазини, заведения за обществено хранене и други такива, обслужващи населението на територията на Община град Добрич, да създадат необходимата организация за почистване на падналия сняг.
3. Управителят на А.С.А. „България” ЕООД Филиал Добрич да мобилизира цялата изправна налична техника и създаде организация и режим на работа за почистване  и опесъчаване на уличната мрежа на общината с цел нормализиране движението на градския транспорт.
4. Ръководителите на търговски дружества, фирми и организации имащи налична техника, пригодена за работа в тежки зимни условия, да създадат необходимата организация и почистят прилежащите им площи и вътрешни фирмени пътища с цел нормален достъп.
5. Забранявам паркирането на лични МПС на пътните платна, като паркирането на същите да става на места, които не затрудняват  снегопочистващата техника, с цел ефективно  снегопочистване.
6. Контрол по почистването на тротоарните площи да бъде осъществяван от инспекторите по опазване на околната среда от дирекция „Устройство на територията инфраструктура и околна среда“ в Община град Добрич.
7. Контрол по неправилно паркиралите автомобили по пътните платна затрудняващи снегопочистващата техника да бъде осъществяван от органите на КАТ „Пътна полиция“ и  на І-во РУ на МВР.
8. За неизпълнение на разпореждания на контролиращият орган във връзка с непочистени площи и неправилно паркирани МПС да се съставят административни актове.
   
ЙОРДАН ЙОРДАНОВ
Кмет на Община град Добрич