Обществен дебат за Общата селскостопанска политика на ЕС ще се проведе утре в Добрич

Четвърта кръгла маса от обществения дебат за Общата селскостопанска политика на ЕС за периода 2014 – 2020 г. ще се проведе на 13 май 2011 г. /петък/ в град Добрич. Общественият дебат е инициатива на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Мария Неделчева и се организира с участието на централата на ПП ГЕРБ, Министерството за земеделието и храните и експертната подкрепа на Асоциацията на земеделските производители в България /АЗПБ/ и най-голямата неправителствена организация на земеделците в ЕС Copa-Cogeca.

Обществен дебат за Общата селскостопанска политика на ЕС ще се проведе утре в Добрич

Мотото на обществения дебат е „Земеделие и политика – връзката си ти!”. На дебата са поканени всички земеделски производители от областите Търговище, Шумен, Варна и Добрич.



По време на дискусията ще бъдат представени и обсъдени Първи и Втори стълб на ОСП. Всички земеделски производители, които присъстват на дискусията, ще могат да зададат конкретни въпроси към българския евродепутат и член на комисията по земеделие в ЕП Мария Неделчева, директора на дирекция ”Директни плащания и пазарна подкрепа” в МЗХ Снежана Благоева, експерта от Дирекция „Развитие на селските райони” в МЗХ Мая Нинова, главния политически съветник в Copa-Cogeca Шелби Матюз и Председателя на УС на АЗПБ Христо Цветанов. Събитието ще бъде открито от народния представител  от ПП ГЕРБ Добрич Румен Иванов.
    
Кръглата маса ще започне в 11:30 часа на 13 май и ще се проведе в Парк хотел „Изида” в гр. Добрич.