Най-голямото издателство в света покани добричлия да създаде кориците на бестселър поредица

Най-голямото издателство в САЩ и въобще в света Penguin Random House избра добричлията Димитър Христов за създател на кориците на емблематична за американския книжен пазар поредица.

Най-голямото издателство в света покани добричлия да създаде кориците на бестселър поредица

4 книги от поредицата "The Black Stallion" ще бъдат преиздадени и през февруари ще бъдат по книжарниците в САЩ. Автор на кориците им е добричлията Димитър Христов. Той е бил поканен от Penguin Random House и е имал пълна свобода да твори. Най-голямото издателство в света е избрало Димитър Христов, който живее и твори в Добрич, но е световнотопризнато и известно име с фотографиите си на коне. За Penguin Random House той е най-подходящият човек в света за създаването на изображенията за новите корици на емблематичната за американския пазар поредица "The Black Stallion". Писателят Уолтър Фарли е автор на 20 романа от класиката за жребеца и неговия собственик, издадени от 1941 до 1983 година и превърнали се в световен бестселър. Само утвърдени имена са били автори на кориците и сега до тях заслужено се нарежда и Димитър Христов. Преиздадените 4 заглавия са част от "Златната колекция" на Penguin Random House по повод 75-ата годишнина на издателството и ще бъдат пуснати на пазара в САЩ през следващия месец.



Това не са първите корици за Димитър Христов. Много от най-големите издателства в Европа се довериха на добричлията и той е създал над 30 корици на книги, включително и на "The One Dollar Horse" - бестселър на месеца във Великобритания за февруари 2013 година.


В края на миналата година Димитър Христов издаде втората част на фотоалбума антология "Конете". Книгата съдържа негови снимки на красивите животни и може да се намери в "Хеликон" в Добрич и във всички останали книжарници от тази верига в страната.


Димитър Христов е на 37 години, завършил е СОУ "Дора Габе" - Добрич с профил "Изобразително изкуство", а висшето си образование в Националната Художествена Академия. Занимава се с графичен и уебдизайн, фотография и др. С творчеството му може да се запознаете на сайта му: www.54ka.org.